• High tech projecten door een strategische bril

    High tech projecten door een strategische bril

    Blog door Pim Rossen, Associate bij A.T. Kearney

“Tijdens mijn studie vond ik excursies al fantastisch... Rondlopen in fabrieken, vertalen van ontwerpen naar producten en oplossen van problemen die je tegenkomt in de echte wereld. Nu, bij A.T. Kearney, werk ik ook vaak aan mooie opdrachten op het gebied van productie, operations en supply chain. Ik heb er al veel van de wereld mogen zien en ik heb op de meeste continenten mogen werken. Dit keer bevond ik mezelf bij een technisch bedrijf van wereldformaat in Europa.

Veel van onze high-tech klanten halen regelmatig het nieuws met nieuwe innovaties of baanbrekend onderzoek. Daarnaast hebben ze vaak een portfolio aan meer volwassen producten die nog verkocht of geserviced worden. De kunst zit hem in het zo lang mogelijk aantrekkelijk en winstgevend houden van deze volwassen productlijnen, zonder dat dit ten koste gaat van de nieuwste producten. Onder andere goedkope copy-cats uit Azië en leveranciers die stoppen met het toeleveren van oudere onderdelen zorgen voor een uitdagende setting.

Wat we in dit project tegenkwamen is iets dat we vaker zien bij technologie- en innovatiegedreven bedrijven: bij het volwassen deel van de productlevenscyclus is een andere strategie, mindset en capability noodzakelijk. In dit geval hebben we gebruik gemaakt van een workshop-gedreven aanpak, waarbij we verschillende experts en beslissers van de klant samenbrachten om met hen tot inzichten kwamen en daar conclusies aan verbonden. We hebben in hoog tempo de richting helpen bepalen, uitgewerkt hoe de lange-termijn toekomst eruit gaat zien én bepaald wat er op korte termijn nodig is om in 2018 al resultaat te zien.

Hoewel dit een strategisch en bedrijfskundig project was, kwam mijn technische achtergrond heel goed van pas. Niet alleen om de business snel te begrijpen, maar ook om contact te kunnen maken met de engineers en product-specialisten. Om samen tot het beste resultaat te komen en bedrijven te helpen die in de frontlinie opereren van de wereldeconomie, daar doe ik het voor!”


Over de schrijver
Pim Rossen (Associate) werkt sinds augustus 2012 bij A.T. Kearney. Hij heeft Advanced Technology en Business Administration gestudeerd in Twente en Materials Science & Engineering in Berkeley.


 


Wil jij niet alleen lezen over A.T. Kearney, maar ook echt ervaren hoe het is om bij ons te werken? Schrijf je dan in voor de A.T. Kearney Strategy Challenge 2018

Je maakt kennis met A.T. Kearney, onze visie en de werkzaamheden waar jij als strategy consultant mee te maken kunt krijgen. Samen met de andere deelnemers dompelen we jou onder in de sfeer van ons bedrijf tijdens de case, lunches, diners en spetterende avondprogramma’s.

Schrijf je nu in!

Contactpersoon

A.T. Kearney Recruitment Team

E-mail: recruitment.amsterdam@atkearney.com