• Een reis rond de wereld als sabbatical

    Een reis rond de wereld als sabbatical

    Blog Celine Gaffel, manager bij A.T. Kearney

"In mijn eerste twee jaar als consultant ben ik de breedte ingegaan: ik mocht proeven van meerdere industrieën en heb al snel in verschillende landen mogen werken. Zo had ik na twee jaar projecten gedaan bij een sportfederatie, een goudmijn, een online retailer, een verzekeraar en een explosievenbedrijf - en had ik dankzij A.T. Kearney nieuwe stempels in mijn paspoort van o.a. Senegal, Zuid-Afrika en Marokko. Uiteindelijk had de financiële industrie de meeste aantrekkingskracht voor mij en als Manager is dat nu mijn focus geworden.

Strategie consultant zijn is het mooiste beroep op aarde. Je mag bij gave bedrijven werken aan opdrachten die er echt toe doen. Je ontmoet interessante klanten en leert over onderwerpen waar je nog niet eens vanaf wist. Je hebt supertoffe collega’s met wie je op wintersport en naar Ibiza gaat. Je ondergaat een gigantische leercurve. En daarnaast krijg je enorm veel vrijheid om jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Eén van die vrijheden is de mogelijkheid om na een paar jaar gebruik te maken van een sabbatical. Dat is dan ook waar ik vorig jaar voor heb gekozen.

Op Sinterklaasdag hebben mijn vriend en ik onze backpacks op de rug gedaan, de voordeur gesloten en een vlucht gepakt naar Vietnam, waar onze reis van zes maanden om de wereld begon. Ik heb in die zes maanden een totaal ander leven geleid dan dat van een consultant. Wij hadden bijna niks vooraf gepland, een groot gedeelte reisden we op de bonnefooi.

Wij bevonden ons minstens 8 uur per dag in de buitenlucht in plaats van in een kantoor. Mijn hakken werden omgewisseld voor bergschoenen. We hebben bergen beklommen, op vulkanen gedanst, in meren gezwommen, woestijnen verkend, op gletsjers gestaan, Inca ruines bezocht, zijn in de jungle verdwaald…

Wij hebben gevlogen, als nomaden in een camper geleefd in Nieuw Zeeland, lange busritten gehad in Zuid-Amerika, op een jacht gevaren door de Galapagos. Wij hebben takahe’s gezien, roze dolfijnen gespot, met zeehonden gesnorkeld, condors bewonderd, alpaca’s geknuffeld, zijn verliefd geworden op de blue footed boobies, en hebben voor tarantula’s weggerend. Onderweg zijn wij zelfs een collega tegengekomen op de grens tussen Bolivia en Peru!

Het is erg bijzonder om de kans te krijgen zo lang de wereld te mogen verkennen en te ontdekken hoe mooi en divers de aarde wel niet is, zowel in landschappen als in mensen. En het is extra relaxed om dat te doen, wetende dat je bij thuiskomt weer bij je vertrouwde A.T. Kearney collega’s mag aansluiten.

Dus weer heb ik dankzij A.T. Kearney nieuwe stempels in mijn paspoort van Vietnam, Nieuw Zeeland, Chili, Argentinië, Bolivia, Peru en Ecuador, al was het dit keer niet voor een project. Ik ben vooral een geweldige levenservaring rijker!”


Over de schrijfster
Céline Gaffel (Manager) werkt sinds februari 2012 bij A.T. Kearney en heeft aan de TU Delft gestudeerd, een master Sustainable Energy Technology en een bachelor Molecular Science & Technology.


 


Wil jij niet alleen lezen over A.T. Kearney, maar ook echt ervaren hoe het is om bij ons te werken? Schrijf je dan in voor de A.T. Kearney Strategy Challenge 2018

Je maakt kennis met A.T. Kearney, onze visie en de werkzaamheden waar jij als strategy consultant mee te maken kunt krijgen. Samen met de andere deelnemers dompelen we jou onder in de sfeer van ons bedrijf tijdens de case, lunches, diners en spetterende avondprogramma’s.

Schrijf je nu in!

Contactpersoon

A.T. Kearney Recruitment Team

E-mail: recruitment.amsterdam@atkearney.com