• internationaal groeien: hallo Zuid-Afrika

    internationaal groeien: hallo Zuid-Afrika

    Blog door Casper ten Kate, Manager bij A.T. Kearney

“Ik kijk onze projectkamer rond bij de klant op kantoor in Johannesburg. Ons team van 10 consultants bestaat uit 3 Zuid-Afrikaanse vrouwen en een man, twee Indiers, een Australier, een Zimbabwaan, een Singaporese, en mijzelf als ‘Hollandse Johannesburger’. Die avond namen we afscheid van onze twee Indiase consultants, die ons tijdens het eerste gedeelte van het project ondersteunden. Het diner vond plaats in een ‘Afrikaans-Italiaans’ fusion restaurant, waar ze verrassend genoeg ook nog Indiaas eten serveerden....

Dit is precies waar ik op had gehoopt toen ik besloot om een transfer naar Johannesburg te maken om de groei van A.T. Kearney’s Afrikaanse unit voor enkele jaren te ondersteunen. Aangezien Zuid-Afrika een belangrijke economische hub is voor het continent, heb ik veel projecten gedaan in Johannesburg, Kaapstad en omgeving. Andere projecten brachten me onder andere in Nigeria, Ghana en Kenia.

Het mooiste aan internationale settings als deze vind ik de diversiteit van mensen, opvattingen, talenten en cultuur waaraan je als persoon wordt blootgesteld. Dit varieert van Singaporese gebakjes die een teamgenoot meebracht van haar vorige thuisreis, tot gepassioneerde discussies over de impact van diversiteit op de werkvloer en in de maatschappij – of natuurlijk de tumultueze politieke situatie in Zuid-Afrika. De uitdaging die ik graag opzoek, is om nieuwe culturen en mensen snel proberen te snappen en respecteren – ook bij het werk met de klant – en indien nodig toch tegen ‘heilige huisjes’ aan te durven trappen; dit blijft een spannende balans.

Alhoewel ik eerder dit jaar uit persoonlijke overwegingen weer terug ben gekomen naar Nederland, zal ik mij altijd thuis blijven voelen in Johannesburg. Niet alleen omdat onze dochter er is geboren, maar ook vanwege de fantastische mensen die ik er heb mogen ontmoeten. Maar door het internationale model waarmee A.T. Kearney werkt en mijn internationale netwerk, zullen er zeker snel meer van dit soort uitdagingen op mijn pad komen. Ik kijk er nu al naar uit!”


Over de schrijver
Casper ten Kate (Manager) werkt sinds 2011 bij A.T. Kearney en heeft Science & Innovation Management gestudeerd in Utrecht. Van 2014 tot begin 2017 maakte hij een transfer naar het Johannesburg-kantoor van A.T. Kearney.


 


Wil jij niet alleen lezen over A.T. Kearney, maar ook echt ervaren hoe het is om bij ons te werken? Schrijf je dan in voor de A.T. Kearney Strategy Challenge 2018

Je maakt kennis met A.T. Kearney, onze visie en de werkzaamheden waar jij als strategy consultant mee te maken kunt krijgen. Samen met de andere deelnemers dompelen we jou onder in de sfeer van ons bedrijf tijdens de case, lunches, diners en spetterende avondprogramma’s.

Schrijf je nu in!

Contactpersoon

A.T. Kearney Recruitment Team

E-mail: recruitment.amsterdam@atkearney.com